Dunarea - un fluviu cu o bogata istorie comuna

09.10.2018

Fundatia „OPEN HAND” din Bulgaria – district Pleven, in parteneriat cu ASOCIATIA EURO TELEORMAN deruleaza in cadrul programului INTERREG V-A Romania-Bulgaria (Axa Prioritara 2 – O regiune verde), proiectul „DUNAREA – un fluviu cu o bogata istorie comuna” – Cod: ROBG-476.

Proiectul „DUNAREA – un fluviu cu o bogata istorie comuna” are ca obiectiv principal imbunatatirea dezvoltarii durabile, protectia, conservarea si promovarea patrimoniului cultural si istoric.

Proiectul isi propune studierea a 18 cladiri din Romania si Bulgaria situate de-o parte si de alta a Dunarii, avand la baza date si informatii istorice despre acestea, precum si realizarea de modele expozitionale volumetrice realiste 3D, copii fidele ale cladirilor, cu dimensiuni de 60x60 cm, autonomie de alimentare si iluminat.

Vor fi realizate 8 expozitii, impartite in mod egal in regiune, ce vor prezenta modelele volumetrice ale celor 18 cladiri, astfel incat oricine poate face un tur 3D al partii arhitecturale externe si poate vizita obiectivul turistic din regiunea pe care o alege fara ca distanta si granita sa fie un obstacol.

Implementarea proiectului va conduce la crearea unei legaturi generale intre mostenirea culturala a regiunii si cresterea fluxului turistic si va contribui in mod direct la realizarea unei imbunatatiri a mediului socio-economic in regiune.