Parada Europei 2019 - tragerea la sorti

12.03.2019

Asociaţia Euro Teleorman a organizat - marţi, 12 martie 2019, începând cu ora 10:00, la Sala Mică de Şedinţe din sediul Palatului Administrativ - Tragerea la sorţi, etapă premergătoare evenimentului “Parada Europei”, în urma căreia au fost stabilite ordinea intrării în concurs şi ţara pe care fiecare liceu o va reprezenta anul acesta.

La această întâlnire au participat, alături de reprezentanţi ai liceelor din judeţ, dl. Dănuţ Cristescu - Preşedinte al Asociaţiei Euro Teleorman, dna. Valeria Gherghe - Inspector General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, dna. Oana Stoicescu - Inspector şcolar pentru activităti extraşcolare si dna. Mihaela Tudor - Director Executiv al Asociaţiei Euro Teleorman.

Cu o tradiţie de peste un deceniu, “Parada Europei” este un eveniment dedicat zilei de 9 Mai - Ziua Europei, o celebrare a diversităţii şi a toleranţei şi un prilej de promovare a marii familii europene, cu reperele sale istorice şi culturale.

Obiectivul principal al Paradei îl reprezintă stimularea participării tinerilor teleormăneni la evenimentele comunitătii locale şi la acţiuni interactiv-educative, cu scopul creşterii responsabilizării faţă de valorile şi tradiţiile naţionale, europene şi universale.

Evenimentul este organizat sub forma unei competiţii, în cadrul căreia fiecare liceu, prin tragere la sorţi, reprezintă în mod inedit câte o ţară din Uniunea Europeană, B.R.I.C.S. şi S.U.A. Cuprinderea unor ţări din spaţiul extraeuropean simbolizează interdependenţa care există între statele lumii, cooperarea dintre ele şi conlucrarea la menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.

Conceptul “Parada Europei” se distinge prin unicitate, nu numai la nivel naţional, ci şi european, ediţia din acest an căpătând un plus de forţă ca instrument de promovare a calităţii manifestărilor culturale din Romania în contextul Preşedinţiei române a Consiliului UE.

Adresăm mulţumirile noastre cadrelor didactice şi elevilor care se implică an de an, cu entuzism şi creativitate, în realizarea acestui eveniment plin de culoare şi vitalitate, care îi aduce laolaltă pe tinerii liceeni şi, în acelaşi timp, le stimulează spiritul competitiv.

Conform tradiţiei, Parada poposeşte în fiecare oraş din Teleorman, delectând astfel publicul din întregul judeţ şi animând viaţa culturală a comunităţilor gazdă. Anul acesta, evenimentul va fi organizat în oraşul Zimnicea, în data de 11 mai, şi dorim să mulţumim primăriei, şi pe această cale, pentru ospitalitate şi implicare.

Tragerea la sorţi nu este doar o etapă logistică, ci este momentul care declanşează relaţii de sinergie, atât între elevi şi profesori, cât şi între echipă şi ţara reprezentată, printr-un demers solidar, constructiv şi plin de dăruire.

Rezultatul tragerii la sorți este disponibil în documentul atașat.