Participarea la evenimentul organizat cu ocazia Zilei de constientizare a autismului

02.04.2019

In cadrul programului de activitati prevazut pentru anul 2019, Asociatia Euro Teleorman si-a propus o intensificare a actiunilor din domeniul social. In acest context, a fost incheiat un parteneriat cu Asociatia copiilor si adultilor cu autism Teleorman, vizand identificarea nevoilor prioritare si stabilirea strategiei de promovare si sprijinire a acesteia.

Prima activitate comuna in cadrul parteneriatului a fost evenimentul organizat de Asociatia Copiilor si Adultilor cu Autism Teleorman la Alexandria, in data de 2 aprilie 2019, cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului.

Implicarea Asociatiei Euro Teleorman a vizat promovarea acestui eveniment si transmiterea de invitatii partenerilor sai institutionali de la nivel judetean.

Actiunea a fost organizata in cadrul proiectului ”Veniti cu noi pe 2 Aprilie!”, care a avut ca scop sprijinirea si promovarea integrarii in comunitate a copiilor cu autism printr-un proces de normalizare a vietii acestora.

Intalnirea a fost gazduita de sala de sedinte a Primariei Alexandria si a reunit, alaturi de echipa de terapeuti a Asociatiei Copiilor si Adultilor cu Autism Teleorman, reprezentanti ai asociatiilor partenere - Asociatia Euro Teleorman si Asociatia Cercetasilor F.R.I.E.N.D.S Alexandria, ai Bibliotecii Judetene "Marin Preda" Teleorman si ai altor institutii si organizatii din judet.

Copiii au fost in centrul atentiei, nu numai prin tematica abordata ci si prin prezenta lor la eveniment si interactiunile cu ceilalti participanti. Intr-o atmosfera emotionanta, plina de caldura si zambete, copiii cu autism care beneficiaza de sprijinul Asociatiei s-au intalnit cu copii tipici, care i-au insotit ca voluntari si la actiunile care au urmat dupa intalnirea de la Primarie, in cadrul campaniei de sensibilizare si constientizare prilejuite de ziua dedicata autismului.
 

Fotografii asociate: click pentru deschiderea galeriei