Despre Consiliul Judeţean al Tinerilor Teleorman

Inca din anul 2003, in cadrul Asociatiei Euro Teleorman si al Consiliului Judetean Teleorman functioneaza o organizatie de tineret, ce are ca obiectiv promovarea intereselor tinerilor din judet.

De-a lungul timpului, aceasta organizatie a realizat o multitudine de proiecte in diverse domenii, dar in acelasi timp a trecut printr-o serie de schimbari in ce priveste structura organizatorica, denumirea si modalitatea de selectie a membrilor.

In anul 2003, aceasta structura purta denumirea de Consiliul Judetean al Elevilor si era formata din 21 de tineri, numiti de conducerea liceelor pe care le reprezentau.

In 2007 a suferit schimbari atat in denumire si numar cat si in modul de selectare al tinerilor. Acestia erau alesi in urma unui interviu realizat de reprezentantii Asociatiei Euro Teleorman. Cei alesi - in numar de 10 - formau Structura de Tineret a Asociatiei Euro Teleorman,

In 2010, avand in vedere eficacitatea acestei organizatii de tineret in randul comunitatii, Asociatia Euro Teleorman si-a propus sa demareze un proiect care sa aiba drept obiectiv reorganizarea acestei structuri si sa o transforme intr-o organizatie de tineret puternica si unitara - Consiliul Judetean al Tinerilor Teleorman (CJTT), care sa reuneasca un reprezentant al fiecarui liceu, ales prin vot direct de catre colegi.

Astfel a luat nastere proiectul „Alege pentru TINEri!”, desfasurat pentru prima data in decembrie 2010, care implicat 17 dintre cele 21 de licee din Teleorman si a fost organizat sub forma alegerilor electorale. Regulamentul de organizare a alegerilor a fost similar legislatiei privind alegerea reprezentantilor autoritatilor publice locale din Romania, potrivit Legii 215/2001. In urma alegerilor din 2010, 17 tineri au devenit consilieri ai CJTT.

A doua etapa a proiectului „Alege pentru TINEri!” s-a derulat in perioada ianuarie - februarie 2013, cand 78 de elevi de clasa a IX-a si a X-a si-au depus dosarele de candidatura si au intrat in cursa electorala pentru a ocupa un post de consilier CJTT. In urma votului liber exprimat de catre liceenii din judet, au fost alesi 19 noi membri CJTT, care isi vor efectua mandatul in perioada 2013 - 2015.

Dupa depunerea juramantului din data de 9 martie 2013, s-a constituit noua structura de tineri si au fost alesi presedintele si vicepresedintele CJTT. Pentru a-i incuraja pe noii consilieri si a le ura succes in noua functie, la intrunire au fost prezenti si Dl. Liviu Dragnea - Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, si Dl. Adrian Gidea - Presedintele Consiliului Judetean Teleorman.

In urma propunerilor exprimate si al votului secret, urmatorii conslieri vor avea functii de conducere in cadrul Consiliului Judetean al Tinerilor Teleorman:

  • Mihai Daniela Ionela - Presedinte
  • Burlacu Anelis Andreea - Vicepresedinte
  • Achim Carmen - Vicepresedinte