Simpozion dedicat Centenarulului incheierii Primului Razboi Mondial si al Marii Uniri

Aflat la cea de-a treia editie, Simpozionul judetean “Memoria trecutului. Judetul Teleorman in valtoarea Primului Razboi Mondial. Centenarul Marii Uniri” a reunit elevi si profesori, atat din judetul Teleorman, cat si din alte judete ale tarii.

Evenimentul a fost organizat in data de 9 noiembrie 2018 de Scoala Gimnaziala Nr. 2 Zimnicea, in parteneriat cu Casa Corpului Didactic Teleorman, Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman, Societatea de Stiinte Istorice din Romania - filiala Teleorman, Catedrala ”Sfintii Imparati Constantin si Elena” Zimnicea, Primaria orasului Zimnicea, Consiliul Judetean Teleorman prin Serviciul de Cooperare Interna si Internationala si Asociatia Euro Teleorman.

Anul acesta simpozionul a fost depus ca proiect de Primaria orasului Zimnicea si a primit finantare de la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale. Locul de desfasurare a fost “Catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Zimnicea, aici aflandu-se un cimitir international cu militarii ce au cazut in confruntarile de la Zimnicea in luna noiembrie 1916.

Au participat profesori si elevi din judetul Teleorman si Bucuresti, iar sub forma participarii indirecte cu lucrari stiintifice, creatii artistico-plastice si literare, elevi si profesori din 12 judete ale tarii. Au raspuns invitatiei de a lua parte la eveniment si dl. Danut Cristescu, presedintele Consiliului Judetean si al Asociatiei Euro Teleorman, dl. prof. dr. Bogdan Teodorescu, secretar general al Societatii de Stiinte Istorice din Romania, si Asociatia Traditii Ostasesti, care a prezentat ceremonialul militar din primul razboi mondial.