Vizita delegației din Sectorul Friedrichshain - Kreuzberg din Berlin în Teleorman

In perioada 5 - 7 noiembrie 2019, o delegatie din sectorul Friedrichshain - Kreuzberg al orasului Berlin a efectuat o vizita de lucru in judetul Teleorman, in vederea realizarii unui schimb de experienta ce vizeaza domeniile: social, sanatate, invatamant, sectorul locuintelor, politie si administratie publica.

Serviciul de Cooperare Interna si Internationala a fost desemnat sa gestioneze in numele Consiliului Judetean Teleorman colaborarea dintre sectorul berlinez si judetul nostru.

In sectorul Friedrichshain-Kreuzberg locuiesc numeroase persoane si familii de etnie rroma din Romania, majoritatea fiind din Teleorman (Rosiorii de Vede si Alexandria). In multe cazuri, famiile sunt impartite intre Germania si Romania (o parte a ramas in tara, o alta parte locuieste in Germania), ceea ce ingreuneaza munca institutiilor publice din sector.

Delegatia germana, coordonata de dna Janka Vogel, a reunit 17 persoane care au reprezentat urmatoarele structuri si institutii: directiile muncipale pentru tineret, securitate sociala, probleme europene, refugiati, politia judeteana, directia de sanatate publica, Universitatea Friedrich Schiller, asociatiile Caritas, Gangway si RAA.

Delegatia romana a fost compusa din: dl. Ionel Danut Cristescu - Presedintele Consiliului Judetean Teleorman, dl. Florinel Dumitrescu - Prefectul Judetului Teleorman, dl. Victor Dragusin - Primarul Municipiului Alexandria, dna Mihaela Tudor - Sef Serviciu, Serviciul de Cooperare Interna si Internationala, dl. Valentin Dumitrascu - Inspector Sef, Inspectoratul de Politie Judetean Teleorman, dna Valeria Gherghe - Inspector General, Inspectoratul Scolar Judetean.

Discutiile au abordat descrierea modului de functionare a institutiilor judetene, cu accent pe analiza mecanismelor administrative, sociologice si educationale legate de integrarea persoanelor de etnie rroma.

Schimbul de experienta a fost bun prilej de socializare si cunoastere intre institutiile romane si germane si punerea bazelor unor viitoare relatii de colaborare si proiecte comune.